Ajaibnya Windows Cap Lanun Diaktifkan

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ajaibnya bila Windows Cap Lanun berjaya diaktifkan dan korang tidak perlu lagi risau lagi dengan kemunculan lambang tapak sulaiman. Adakah ianya satu mimpi di siang hari. Memang menyakitkan bila kita cuba nak update Windows ke fasa yang baru, ianya kantoi dan desktop kita terus dicop dengan cop tapak Sulaiman.

Aku pernah melaluinya sebelum ini semasa menggunakan Windows XP dan Windows Vista cap lanun di desktop lama aku. Makanya bila aku pasang desktop baru, aku beli Windows 7 yang Original. Tak ada lagi pening-pening lagi nak cari crack. Nak update  senang pastu dapat AntiVirus percuma lagi.

Kat sini aku nak kasi TIP untuk aktifkan Windows cap lanun korang.

Untuk Windows XP dan Vista, aku dah test dan ianya berjaya diaktifkan.

Manakala untuk Windows 7, aku tidak mencubanya (sebab aku guna yang Original). Tetapi berdasarkan kepada komen yang diperolehi, ianya memang menjadi dan berkesan.

CARA INGIN ORIGINAL KAN WINDOWS XP DAN VISTA (UNTUK SEMUA VERSI)


copy dan tiru text berikut di NOTEPAD

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]

"CurrentBuild"="1.511.1 () (Obsolete data - do not use)"
"ProductId"="55274-640-1011873-23081"

"DigitalProductId"=hex:a4,00,00,00,03,00,00,00,35,35,32,37,34,2d,36,34,30,2d,\

31,30,31,31,38,37,33,2d,32,33,30,38,31,00,2e,00,00,00,41,32,32,2d,30,30,30,\

30,31,00,00,00,00,00,00,00,86,56,4e,4c,21,1b,2b,6a,a3,78,8e,8f,98,5c,00,00,\

00,00,00,00,dd,da,47,41,cc,6b,06,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\

00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,38,31,30,32,36,00,00,00,00,00,00,00,b5,16,\
00,00,83,83,1f,38,f8,01,00,00,f5,1c,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\

00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,66,e5,70,f3

"LicenseInfo"=hex:33,b7,21,c1,e5,e7,cd,4b,fd,7c,c6,35,51,fd,52,57,17,86,3e,18,\

d3,f4,8c,8e,35,32,7b,d1,43,8d,61,38,60,a4,ca,55,c9,9a,35,17,46,7a,4f,91,fc,\

4a,d9,db,64,5c,c4,e2,0f,34,f3,ea

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents]

"OOBETimer"=hex:ff,d5,71,d6,8b,6a,8d,6f,d5,33,93,fd

Simpan dan safekan ia sebagai License Key.reg

Caranya, pergi ke SAFE AS
select ALL FILES
baru taip License Key.reg dan safe.

Lepas dah safe, korang klikkan sahaja kat file itu, ianya akan menjadikan Windows korang Genuine.

CARA INGIN AKTIFKAN WINDOWS 7

Seperti aku bagitahu sebelum ini, aku tidak mencubanya kerana aku memang menggunakan Windows 7 Original. Tetapi berdasarkan komen yang diberi, ianya sepatutnya tiada masalah. Yang penting korang kena ikut step yang diajar dan diberi.

Korang boleh download tutorial tu di SINI kerana ianya melibatkan saiz yang besar.

PASSWORD: Upload by Jokymoon

Selamat Mencuba Dan Selamat Berjaya.

Post Popularity 24.65%  
Popularity Breakdown
Views 7.91%  
Comments 41.38%  

Comments

Ajaibnya Windows Cap Lanun Diaktifkan — 24 Comments

    • @ejoncb
      bi semua hasil usaha para pencuba yg tak ada kerja nak buat. Sebenarnya..geng Microsoft tau gak, tp banyak lagi kerja lain nak dibuat..kata mereka lah.

    • @madlut
      part ni aku tak sure. sebab security Microsoft sentiasa akan update pertahanan diaorg.. lama2 mesti kantoi gak kena cop ngan tapak sulaiman. kalu guna sendiri2..bolehlah kot. InsyaAllah

  1. Pingback: Link Download Sampai Muntah |

    • @bdkjahil,
      terima kasih kerana sudi menjuenguk di sini.
      antara cara paling senang windows sudah jadi genuine setelah berjaya install Microsoft Security Essentials …kerana Microsoft Security Essentials hanya boleh didownload oleh Windows yg Genuine

  2. kalau kita dah genuinekan windows guna cara di atas…bleh ke kita install Microsoft Security Essentials tu?…saya dah test buat cara di atas kat lappy org umag saya..dia guna win7….td tiba2 kuar tapak sulaiman tuh…adusss!!!camne tu ek??

    • @bdkjahil,
      nampaknya cara nak genuinekan tu tak berjaya. kena masukkan baslik key yg asal jika ianya windows yg genuine.

      MSE hanya boleh diinstall ke dlm windows yg genuine ataupun yg digenuine kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge